Home / Portfolio / Kennisinstituut Gemeenten

Hét kenniscentrum voor gemeenten

Kennisinstituut Gemeenten biedt advies, trainingen en detachering aan voor gemeenten en gemeenteprofessionals. Samen zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een vernieuwend merk in combinatie met een website en online leeromgeving.

Opdrachtgever

Kennisinstituut Gemeenten

Werkzaamheden

Huisstijl, Website, Online leeromgeving, Drukwerk, ActiveCampaign,

In samenwerking met

Rots in Branding

Website ontwikkeling

Aanbodgerichte website voor meer relevantie

Kennisinstituut Gemeenten is een nieuw platform op een nieuwe domeinnaam. Het was onze uitdaging om met een juiste SEO-strategie snel vindbaar te zijn op competitieve zoektermen.

Om vraag, zoekopdracht en oplossing bij elkaar te brengen hebben we gekozen voor een specifieke aanbodgerichte indeling. Dit resulteert in landingspagina’s voor specifieke trainingen die naadloos aansluiten op de vraag van de websitebezoeker. Deze hoge relevantie zorgt ook voor een betere vindbaarheid in Google.

Slimmer beheer door gebruik van stramien

Wat als er een aanpassing nodig is op een pagina? Dan wil je niet alle pagina’s individueel langslopen. Om het beheren van de website zo eenvoudig mogelijk te houden, ontwikkelden we custom templates die de backend data ophalen en juist tonen aan de bezoeker. Is er een aanpassing nodig? Dan kunnen we via één template eenvoudig alle pagina’s wijzigen.

Razendsnelle techniek

Snelheid is uiteraard belangrijk voor bezoekers én Google. Met een combinatie van WordPress en Google Cloud webhosting is de website razendsnel voor gebruikers, maar ook eenvoudig in beheer. In onze techniek maken wij zoveel mogelijk gebruik van de default WordPress editor Gutenberg. Het gebruiken van een pagebuilder, zoals Elementor of Divi vermijden wij zoveel mogelijk. Deze zorgen namelijk vaak voor onnodige bloat en vertraging van de website.

Online leeromgeving

Online leren in de academie

In de online academie van Kennisinstituut Gemeenten kunnen professionals hun kennis bijspijkeren op diverse thema’s. Online trainingen kunnen worden aangeboden aan complete teams, meestal met een gemeente als hoofdafnemer. Daarnaast worden deze online trainingen ook gegeven als onderdeel van een training op locatie, een zogenaamd blended learning methode.

Hosting oplossing voor veel actieve gebruikers

Om de online leeromgeving snel te houden voor studenten maken we gebruik van Google Cloud Hosting. Benieuwd waarom deze techniek? Een leeromgeving met veel gelijktijdige gebruikers vraagt om extra kracht van de server. Een simpele ‘shared hosting’ is hiervoor niet krachtig genoeg, wat resulteert in een zeer trage website of zelfs server errors. Binnen onze setup van Google Cloud hosting groeit het aantal beschikbare resources dynamisch mee met het aantal actieve gebruikers. Zo blijft de leeromgeving snel, zelfs bij veel actieve gebruikers. Dat draagt bij aan een fijne leerervaring.

Scroll naar boven